Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Muj podil na dve castecna reseni pro zvyseni hladiny podzemni vody.

Prvni je zalesneni listnatym porostem co mozna nejvice pudy v CR. Hlavne soubezne s potoky a s rekami. Samozrejme, s prihlednutim na cely system.

Druhy je obtiznejsi. Hranice poli musi mit meze. Hlavne na kopcovitem terenu. Pri zmenseni velikosti sirky lanu, pouziti mensi motorizovane mechanice. Zde je potreba domluva statu a cele zemedelske organizace.

0 0
možnosti

Politici i odborníci se jezdí učit do Izraele - intenzivní zemědělství a hospodaření s vodou, odsolování mořské vody - využitelnost s Německem. Bezvodé pisoáry už v Globusech máme, pokud vím Gates "zkoumá" za miliardy i to další. To vše ale jenom tržní mechanismus či neviditelná ruka trhu nevyřeší.

0 0
možnosti

P97e95t74r 89J19í93l81e64k

18. 4. 2019 16:53

Máme největší lány v Evropě. Plochy pšenice, která je nejčastější plodinou dozrají už začátkem léta a tato pole se potom změní v rozpálené pustiny. Tlačme na politiky, ať se v krajině vytvoří pásy zeleně, aby tu další generace mohly přežít. Po ztrátě lesů která v dohledné době přijde tu bude opravdu kruto.

1 0
možnosti

R^ karma! Sucho mě dost děsí a snažím se neplýtvat vodou a tím prudím okolí, ale někdy je to marný... :-/

3 0
možnosti
Foto

R^jsem ráda, že na to mladí slyší, že jste generace, která není tak špatná, jak se jí podsouvá. A že určitě nebudete brát omezení naší bezbřehé "svobody ve všem konání" jako krok totality, jak se často ohledně jistých nových opatření člověk dočítá. Karma:)...já sama nevím , co s tím. Snad jen, že jsme doma nevypotřebovali podle vyúčtování tolik vody, kolik bylo předpokládáno:-)

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS