Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J60a86n 36R61á25ž

19. 7. 2018 12:28

Osobně považuji za největší problém znemožnující konstruktivní diskuzi, kde lze dojí k oboustranně přijatelnému kompromisu, že liberální demokraté, jak se sama nazvala skupina intelektuálů, herců, hudebníků a akademických funkcionářů, (tak zv."pražská kavárna")považující se za elitu národa, povýšila svoje vidění světa na absolutní pravdu, o které přece nelze vést diskuzi s někým, kdo tuto pravdu zpochybňuje. No a podle zákona o akci a reakci, vyvolává na oponentním křídle obdobně neústupné postoje. V takovém prostředí, kde jsou oponenti "zakopáni" ve svých názorových schematech, je smysluplný dialog skoro nemožný.

1 0
možnosti

Nevím co myslíte tím, že "kaváran" povýšila své vidění světa na absolutní pravdu, ale každopádně pokud vycházíme z předpokladu, že každý člověk si může sám utvořit na něco názor, pak je nesmyslné tvrdit něco o "zákonu akce a reakce" - že názor jiného člověka je vytvořen nebo utvrzen názorem oponenta... Jestli má někdo svůj názor, těžko může být někým "vyvolán"

0 0
možnosti

To máte pravdu s tou snahou o dialog, respektování odlišného názoru a hledání společného řešení. A však je to nereálné. Je o to, že tímto způsobem postupují jen féroví lidé, co mají něco v hlavě, čestné úmysly, smysl pro spravedlnost a taky smysl pro sebekritiku. Když je ještě takový člověk i inteligentní, nebude se s ním nikdo moc na této platformě vybavovat. Protože ti hloupější, omezenější a přízemnější ví, že v takovéhle diskuzi vyjdou všechny jejich nízké vlastnosti najevo. Navíc lidé, kterým to moc nemyslí a nejsou zvyklí uvažovat, prostě smysluplně diskutovat neumí. Proto se musí pokoušet vyjednávat nekorektním a ofenzivním způsobem, kde dostanou šanci nízké emoce, dezinterpretace, osočování a falešní zkratky. Tak mohou zamaskovat svou intelektuální podvyživenost a získat si pozornost.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS