Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Cituji z Vašeho blogu - „Pokud pořad 168 hodin natáčí reportáž o předsedovi hnutí SPD, je na místě, aby se k danému tématu vyjádřil...“ - Rozumím tomu dobře, mladý muži, že kdykoliv si nějaký novinář vzpomene, že o někom natočí reportáž, je ten dotyčný POVINEN se k tomu vyjádřit...?! Jakým právem by to novináři měli vynucovat? Jsou snad nějaká nadřazená kasta, která lidem určuje, co je jejich povinností..? Když už ničím, tak touhle poznámkou jste svůj článek totálně shodil. Za mě palec dolů.Rv

1 0
možnosti

Myslím si a jsem přesvědčen o tom, že žurnalisté všeho druhu jsou tím hlavním činitelem, který tvoří neradostnou úroveň společnosti. Informují podle požadavků těch co si pyšně myslí, že jsou předurčeni k řízení celé zeměkoule. Připadají mi jako papoušci, kteří umí ze sebe vysoukat jen to čemu byli naučeni. Jsou to loutky co si falešně namlouvají, že řídí loutkovodiče. V tomto směru někteří jsou nad obecnou úrovní. Za starších časů se říkalo, že dokážou vyrobit i z h...a bič.

A naprostou nemravností je ČT, protože ta je placena dle zákona všemi majiteli aparátu, prý proto, aby za tyto peníze dostal nezávislé, rozumím pravdivé, informace. Tento zákon je strom zelený, ale skutečná praxe jsou smrduté splašky a ještě tak přežvýkané, že otravují více jak všechny jedy vymyšlené pro válečné účely. Škoda dalších řečí.To snad může napravit jen vyšší moc. Jak to asi neví nikdo. Snad jen drobnou útěchou je to že žádný strom nedoroste až do nebe. Je to na dlouhou dobu.

0 1
možnosti

A tu pravdivost budete posuzovat vy, Okamura, Ovčáček anebo Soukup???

1 0
možnosti

Tohle je tak dětsky naivní, když je svoboda slova zaměňována za nepřípustnost kritiky veřejnoprávní televize. A zároveň tak svazácky uvědomělé, když to míří tím správným směrem (Zeman-Babiš-Okamura);-D

Ano, veřejnoprávní televize má svůj význam ...ale není to žádná záruka nestrannosti, objektivity či svobody slova.

I veřejnoprávní médium bývá "zprivatizováno" určitou názorovou skupinou, která má svoje preference ..a která rozhoduje, komu dá možnost se volně vyjadřovat ..a o kom bude jenom sama informovat ze svého úhlu pohledu (či dá jen omezený "prostor" reagovat na účelově provokativní otázku ..s předem připraveným vyzněním a vlastním komentářem).

Jediná výhoda veřejnoprávního média je to, že toto se dá alespoň kritizovat a domáhat se nějaké kontroly a nápravy. A toto byste chtěl odbourat?

Ona svoboda slova je širší pojem, nežli jen neomezené kompetence ČT a pod.

Neomezené kompetence a nepřípustnost kontroly a kritiky jsou právě ohrožením svobody (ať je to ČT, nebo nějaký "útvar pro odhalování organizovaného zločinu"), protože, chtě nechtě, časem sklouzávají k principu neomylné a všemocné "inkvizice", která si sleduje (byť třeba v nejlepším úmyslu) svoje vlastní "bohulibé" cíle.

Takže, milý mladý příteli, pakliže vám jde o objektivní zpravodajství a respekt vůči novinařině, měl byste vítat permanentní kritiku a občasné provětrávání zakonzervovaných vazeb názorových skupin tak, aby lidé neměli potřebu utíkat od těchto médií k těm alternativním. To je totiž skutečný výraz toho, jak moc lidé věří v objektivitu veřejnoprávní novinařiny a respektu vůči novinářům (a ne to, jestli jestli je někdo vpustí na nějaké uzavřené jednání nebo se neuctivě vyjádří o jejich práci).

Howg.

0 1
možnosti

Prosím o přesné vysvětlení pojmů "alternativní media" a "veřejnoprávní media". Dokážete to ? Nebo prosím o typy, kde bych tyto defenice našel sám. Domnívám se, že slovo medium, kterým se zprávy přenášejí od zdroje ke konzumentovi, nepotřebuje přívlastek.

0 0
možnosti

I34v23o 53Ž24á60č53e42k

16. 4. 2018 20:33

Důstojnost novinařině musejí vrátit novináři. Nikdo jiný to za ně udělat nemůže, i kdyby se přetrhl.

8 0
možnosti

Najdou se v tomto řemesle někteří poctiví ? Takoví by mohli něco napravovat. Bohužel nejsou k mání i když jich je celkem nadbytek.Jejich počet roste, ale morálka je v současné době naprosto nedostatková.Jsou to námezdní nevolníci, kteří když konzumenty nezaujmou, tak jdou o dům dál. To vše píšu s lítostí, neboť i oni k nám patří i když často peníze berou od cizích chlebodárců.

0 0
možnosti

Cenzura už klepe na dveře, to máte pravdu, u našich západních sousedů už dveřmi dokonce prošla. Snad nebude pokračovat i přes hranice.

6 0
možnosti

Tam kde ochranu potřebují, třeba v Rusku či Číně, tam jí nedostanou.

Tam kde jí nepotřebují, tj. Čechy či Německo, se bude neustále psát o tom, jak jsou novináři utlačovaní a pronásledování.

6 0
možnosti

Dnes je situace taková, že novináři nenesou za svou práci sebemenší zodpovědnost. Jsou nepostižitelní více a mají větší imunitu než všichni ústavní činitelé dohromady. Cestou práva totiž není možno „investigativního“ novináře zastavit. Pokud novináři ponesou za svou práci zodpovědnost jako každý normální smrtelník – bude vše v pořádku. Pokud se ale všem jen vysmívají, že „chrání své zdroje“, a jsou naprosto nepostižitelní, není divu, že může dojít k extrémním protiprávním krokům.

Veřejnoprávní média zcela rezignovala na dialog se svými diváky či posluchači, o ČTK a poskytování nekomentovaných zpráv nehovoříc. Stálicí našeho „demokraticko-kritického nebe“ pak je Václav Moravec, který si ovšem svou roli plete s moderováním pořadu „Chcete být milionářem“, když sám všechno ví, všude byl, všechno zná a nejspíš se narodil v kině... Za takovéto situace není divu, že se „lůza“ jak říká pan intelektuál Šafr, dožaduje... veřejnoprávního dialogu!

Ptejme se, co z té „veřejnoprávnosti“ v tzv. „veřejnoprávních“ médiích zbylo. Jenom veřejné prachy – nic víc. Pokud by to mělo takto zůstat a volání po skutečné veřejnoprávní službě by nebylo veřejnoprávními médii vyslyšeno, tak se ...odveřejnoprávní. Nelze přehlédnout, že veřejnoprávní roli již přebírají neveřejnoprávní média pracující na komerční bázi, která se, kupodivu, navzdory neexistující několikamiliardové finanční podpoře z veřejných zdrojů uživí. O tomto trendu svědčí nejen multitaskingová postava Jaromíra Soukupa na Barrandově, leč i třeba intelektuálně zdatná, a nejen prostorově nepřehlédnutelná postava Luboše Xavera Veselého a jeho XTV.

(vybráno z rozhovoru s advokátkou Klárou Samkovou)

12 1
možnosti

K46a44r63e27l 86B50o97k

16. 4. 2018 22:52

Pokus Vám připadá novinařina na Barandově pod vedením pana Soukupu lepší a nestranější, tak pán Bůh s námi.

2 0
možnosti

Především ti novináři nejsou důstojní představitelé svého řemesla. Kdejaký bloger má lepší vhledy do věcí a je odvážnější. Možná autocenzura, možná se schválně píše v jednom tonu....

5 1
možnosti

Novináři, které znám jsou podprůměrní, v lepším případě průměrní, nulová originalita, nulové vlastní postřehy a vhledy, jedou s mainstreamem.....málo talentu a inteligence a hypotéky k tomu

3 0
možnosti

Jasně, bolševici také říkali, že jakákoliv kritika je útok.

9 0
možnosti

"Kritici jsou krvežízniví lidé, kteří to jen nějakým nedopatřením nedotáhli na kata". Vážená paní chytrý člověk nehledá chválu, ale kritiku;-D, ovšem né každý jí následně unese ...

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS