Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

J80i68r88i 80T93i22c61h55y

13. 7. 2018 16:01

Demagogie pod rouskou "rovnopravnosti".

0 0
možnosti
MJ

Kam až bude muset legislativa dospět, aby s ní byl každý spokojený?...

Buďte rádi, že žijete kde žijete, s právy jaká máte. Přiznávám, že zrovna v podpoře totální(-ější) právní anulace genderových rozdílů mezi mužem a ženou bych opravdu nechtěl patřit k průkopnickým zemím. Aneb mrkněte do jakékoli učebnice vývojové psychologie, třeba na nějaké rozdíly mezi mužem a ženou ještě přijdete...

Otázkou samozřejmě zůstává, zda-li je možné postupné degenerace lidstva zastavit ... to asi nelze.

Ale prosím, zkusme si navzájem uchovat základní lidská práva (to manželství vskutku není) a toleranci, tzn. i toleranci k prozatímní majoritě: stále ještě mužům (občasná zženštilost povolena) a doposud ženám (byť s někdy maskulinními projevy).

Agresivita LGBT hnutí opravdu neodpovídá jejich současnému postavení - máte se, řekl bych, velmi dobře... možná by stačilo na čas zastavit a radovat se z úspěchů vydobitých vašimi předchůdci, nemyslíte?

4 0
možnosti
Foto

ponechme instituci zvanou manželství pouze pro muže a ženu.

5 0
možnosti
JJ

J13i85ř24í 15J64a63n78d88a

13. 7. 2018 10:21

Víte, manželství je prostě jen společenský statut, který společnost přiznává určité skupině lidi. Je to společenský statut, nikoliv nějaké základní lidské právo.

Na společenské uznání čehokoliv, neexistuje žádné právo!

6 0
možnosti
Foto

Manželství je v právním řádu České republiky chápáno jako dlouhodobé, respektive trvalé životní společenství jednoho muže a jedné ženy (nikoliv osob téhož pohlaví). Může být uzavřeno pouze na základě svobodného dobrovolného a uváženého rozhodnutí snoubenců. Cílem manželství je harmonické soužití obou manželů, jejich podpory a pomoci a v první řadě výchova jejich dětí. Vznikem manželství vznikají práva a povinnosti manželů. Zákon počítá s tím, že lidé nejsou dokonalí a ne každý dokáže žít po celý život v jednom svazku. Proto zákon o rodině počítá i s rozvodem.

1 0
možnosti
Foto

To už tu ale bylo, že? Vyvařený pytlík čaje. S rovnoprávností to nemá co dělat. Každá lesba, každý homosexuál se může vdávat/ženit, jak je ctěná libost. Nikdo se ho an jeho orientaci neptá a ta stejně je vágní a nedefinovatelná.

0 1
možnosti
Foto

Už v roce 1039 vydal Břetislav „Dekret Břetislava“, že do manželství se vstupuje na základě rovnosti muže a ženy. Manželství má mimo jiné základní funkci a to zajistit reprodukci obyvatel, neboť od manželství přepokládá založení rodiny a příprava potomků na život. Tohle mohou zajistit homosexuální páry??? Už od středověku byl svazek manželství posvátný a chráněn, protože rodina přinášela budoucí generace a je to jeden ze základních prvků západní civilizace. Homosexuální sňatky, tento základní prvek civilizace zpochybňujíRvRv

4 0
možnosti
Foto

Dobrý den, od dob tohoto dekretu uteklo skoro tisíc let, a za tu dobu se společnost velice změnila. Nehledě na fakt, že právě západní civilizace v dnešní době považuje za základ rodinu jakéhokoli složení (Německo, některé státy USA). Adopce dětí vznikla právě proto, aby se státu ulevilo, a páry, které nemohou mít děti, se také mohli podílet na vývoji společnosti právě výchovou nových generací. Aby nebyly plné dětské domovy a kojenecké ústavy, je tu adopce, kdy se státu pomůže, a ten pak ty peníze může investovat do jiných oblastí. Děkuji za reakci, s pozdravem. Manev.

1 2
možnosti
PR

To že muž a žena spolu mohou počat dítě není dáno žádnou křesťanskou ideologií.Tak to zařídila příroda a z toho přirozeně vzniklo soužití muže a ženy.Jenom doufám že v budoucnu nezakážou dětem říkat rodičům tatínku a maminko.Babičky jednou budou vnoučatům vyprávět pohádky,"bylo nebylo byl jeden tatínek a jedna maminka".A to že maminka umývá nádobí a tatínek štípe dříví se už dnes mnohde nesmí objevovat v učebnicích a nových pohádkách.Nakonec nejlepší bude zrušit institut manželství a ponechat pouze biologický otec a matka.Církev stejně nikdy neuzná manželství dvou lidí stejného pohlaví, takže úplné rovnoprávnosti nebude nikdy dosaženo.Bude to nekonečný boj kvůli razítku na kusu papíru.Tímto prohlašuji že nechci nikomu upírat žádná práva.Nakonec již dnes je spousta úplných rodin s dětmi a to razítko na papíru nemají.

0 0
možnosti
Foto

Vy chcete měnit význam slov. V tom je problém!

Manželství jsou muž a žena. Pokud chtějí žít tři chlapi nebo dvě ženy spolu, nic proti tomu. Není to ale manželství. Přečtěte si Orwella a jeho newspeak.

7 0
možnosti
TK

A proč se omezovat jen na dva, proč manželé nemůžou být tři, pět lidí, když se mají rádi?

2 1
možnosti
PV

P52a47v62e91l 52V29é35b57r

13. 7. 2018 8:50

A proč si soused nemůže vzít za manželku svoji fenku? Vždyť se mají tak rádi!

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS