Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J69a34n 77R22á44ž

5. 4. 2018 17:06

ČSSD v současnosti jen odkládá svůj odchod na smetiště dějin. A buď odejde se štítem, nebo s hanbou. Účast v této vládě by byl odchodem s hanbou.

Tak buď je Babiš opravdu osobně pro všechny strany, kterým navrhl spoluúčast na vládě jako premiér nepřijatelný, a tak podmínku jeho vedení vlády mají jako jedinou veřejně inzerovat. Tedy veřejnosti sdělit bez vytáček, že nebýt Babiše do vlády s ANO by šly, nebo je to jen jejich smrtelný tanec.

Babiš ví, že je nesmysl i ústavně nekomforní, aby vládl nepřiměřeně dlouho bez sněmovní důvěry, do dohody s ČSSD musí, i když se mu evidentně nechce, neb ví, že to dlouho fungovat kvůli složení jejich poslaneckého klubu nemůže a tak bere jednání s nimi jako současné nevyhnutelné zlo, aby neztratil tvář. Takže v tomto patu dřív nebo později se dají očekávat předčasné volby, které budou znamenat zejména pro poslance TOP09 a Starostů konec v politice a rozhodnou i o osudu vedení ODS, neb s Fialou v čele výrazný úspěch nezaznamená, což členové ví. A v těchto volbách občané většinově rozhodnou, zda jim estébák a oligarcha jako premiér nevadí, Babiš zvítězí s ještě větším náskokem, nebo dají důvěru někomu jinému. To je demokracie, ať se to elitářům líbí nebo ne a všichni musí tento proces respektovat.

0 0
možnosti

Vstoupit do vlády nebo nevstoupit? Být či nebýt? Toť otázka!

ČSSD je jediná strana, která se nevzdala. Ostatní strany se vzdaly vládní odpovědnosti vstoupit do vlády s Andrejem Babišem. Zjevně mají z něho strach! Tím jsou pro mne nevolitelné.

Můžeme si lámat hlavu ohledně naší budoucnosti, ale ta je již od voleb přímočaře jednoduchá. Do vlády s Andrejem Babišem nevstoupí žádná strana, která by s ním mohla vládnout. Okamurovci a komunisti jsou nepoužitelní. Babiš nedostane důvěru a je jediná cesta: Předčasné volby! S mnohem výraznějším ziskem Andreje Babiše!

Tomu chtěl Hamáček zabránit. Ale nepovede se to! Spolustraníci mu v tom zabrání. Bojí se také!

Politici "Demokratického bloku" mi připomínají odstupující demokratické politiky v únoru 1948! Jsou neschopní... Ale já odmítám opakovat si znovu nedávnou historii!

:-)

2 2
možnosti
DR

ČSSD by do vlády s ANO rohodně vstupovat neměla. Popravdě vůbec nechápu, proč o této variantě vůbec uvažují. Před volbami přece slibovali, že do vlády s trestně stíhanou osobou v žádném případě nepůjdou. Jenže sliby se slibjí, blázni se radují Nakonec mají nové vedení, které se sliby předchozího necítí být vázáno. Ti co je volili jsou jim ukradení, důležitá jsou křesla, funkce, moc a z toho plynoucí finanční profit. Jen doufám, že jim to podvedení voliči v přístích volbách spočítají.

1 1
možnosti
JR

J45a73n 64R58á80ž

5. 4. 2018 17:08

Jaká varianta řešení současného patu, by byla pro Vás schůdná? Já žádnou, než předčasné volby nevidím

0 0
možnosti
LA

ČSSD by měla okamžitě zaniknout. A její členové odpracovat dluhy svým věřitelům... do poslední koruny. To by byla ta největší spása, kterou nám tito socialisté mohou nabídnout ;-)

0 1
možnosti

to je blog nebo anketa? Čekal jsem právě od autora nějaký závěr.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, je to úvaha k zamyšlení. Sám osobně jsem toho návrhu, aby ČSSD neustupovala ze svých požadavků. I když nesouhlasím ani s ČSSD, ani s ANO, považuji za důležité, aby si soc.dem. udržela nějakou úroveň. Aby nepodlézali a vypadali nějak seriózněji. Zatím se zdá, že nic nikam nevede.

1 0
možnosti
JL

Stala ukazka neschopnosti zastupiteskeho systemu mit silnou vladu. Strany s 70% volicu se musi podridit strane s 30%!! Jejich programy, s kterymi sly do voleb, se musi rozmelnit, aby "koalice" mohla prezit.

Kdy konecne pochopime, ze i nove volby NIC nevyresi. Jen ty procenta budou jine. Mozna jeste horsi. Volam po zmene systemu. Takovem, kdy po volbach bude vzdy jasno, kdo povede republiku!!!

0 1
možnosti
MB

Demokracie je silná tím, že je slabá. Ten nedostatek je její předností a zdrojem tužby Vámi popisovaných změn. Aby tomu nebylo málo, máte zde Miloše, který vše maří svými pokusy o prezidentský systém. K tomu vylepšeníčka o Přímou demokracii - volbu. Je to k ničemu - současný systém je dobrý. Mj. Babiš Vládu dávno má - KSČm + SPD, že se s tím stydí vyjít ven a za hranice je dalším důkazem o funkčnosti zastupitelské demokracie ... Slabá je silná ! :-)

3 1
možnosti
PK

ČSSD nemá ve svém týmu žádnou silnou osobnost a bude lavírovat jak se to zrovna bude hodit. Nejlepší cesta pro naší zem by byly předčasné volby....a i tak bude hodně otazníků jak dopadnou a co potom. Ale každá ze stávajících alternativy je odsouzena;-( k neúspěchu.

1 1
možnosti

Předčasné volby s výraznějším vítězstvím Andreje Babiše? :-)

0 0
možnosti
JL

Demokracie máte, dokud nějací ambiociozní diktátoři nezačnou obsazovat silová ministerstva a nezavedou cenzuru, pak už vás nezachrání ani ODS.

0 1
možnosti

Na ODS bych nespoléhal! Petr Fiala je špatný leader a nejspíše i špatný politolog, jestliže připustil řeč o koalicích před volbami! Zbabělý Petr Fiala a jeho ODS jsou příčinou současné politické krize. Má strach z Andreje Babiše! Proto odmítnul vládní odpovědnost! :-)

0 1
možnosti
MB

Cennost ČSSD se rovná filatelii - známce, kterou A.Babiš potřebuje zařadit do svého alba. On svou sbírku kompetu dávno má - KSČm + SPD. S tím, však může objíždět pouze tuzemské burzy, jsou to bibzy ! Aby se mu v zahraničí nesmáli a vybudil důvěru, potřebuje něco tradičně demokratického, s kořeny z 1 Republiky ! To je celé. Mj., cokoliv nyní chlapci z Lihového domu udělají - Bude blbě. Zdá se, že pro ně jsou výhodnější i předčasné volby ! ... :-)

0 1
možnosti

Předčasné vobly s výraznějším vítězstvím Babiše? :-)

0 0
možnosti
MP

Babišovy přece vůbec nejde o to aby měl vládu s podporou,pokud na hradě je Zeman, ten potřebuje aby ses zbavil lidí jako je Murin a ovládl resort spravedlnosti .Aby ho nikdo už nemohl dostat do tepláku ,až jedině lidi na náměstích.

2 2
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 899x
Mladý kluk co chce sdílet své názory a postoje. 

Pouze společně dokážeme změnit svět 

 

Seznam rubrik