Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Problém politických stran podle mého názoru je odtržení reality za lavicemi poslanecké sněmovny nebo senátu od každodenního života. Vždyť kolik % poslanců si drží svou židli po několikáté volební období. Vlastní členská základna jim neustéle klesá ,protože nemají co jim nabídnout.Pouze celá desetiletí jak mantru opakují co pro lidi udělají apo volbách skutek utekl.Další problém je ideová vyprázdněnost ,člověk se často může ptát ,koho to vlastně zvolil. O všem vlastně rozhoduje úzká skupina lidí ,která mezi sebe málokoho pustí.Tento stav jim vyhovoval do té doby než se tu objevila politická hnutí která vlastně začala ukazovat víc na věci které lidem vadí.Bohužel většinou uspěla pouze na chvíli protože se brzo nechala zlákat do ministerských postů bez jakývkoliv politických zkušeností nebo i z touhou podílet se na moci v době kdy názorová rozpolcenost je přibližně 50:50% .Pak i ty nejmenší subjekty mají šanci na větší zastoupení ve vládě/KDU -ČSL , Zelení atp. / Proto je dráždí Babišovo ANO které je atypické a co víc, ještě jim ubírá podporu.

0 0
možnosti

Nó! Je to složitější! Díky tomu, že se klasické strany odrovnaly svým klientelismem a nezákonným přiživováním se na našich penězích od doby Opoziční smlouvy, smlouvy Václava Klause s Milošem Zemanem, falešné smlouvy ODS s ČSSD, začali voliči hledat řešení jinde. Mnohé pokusy byly zlikvidovány hned v zárodku, jiné přežili krátce i se vstupem do vlády. Andrej Babiš pochopil, že k vítězství potřebuje peníze, populismus a noviny. A vložil se do toho. Založil hnutí ANO s hesly "Všeci kradnú!" a "Bude líp!" Voliči přestali věřit politickým programům a věří jen populistsickým slibům, jejich reálnost nehledají. Relativní vítězství ODS nebylo nic jiného než populistický bezprogramový antibabišismus. Zcela neschopný leader vytyčující povolební hřiště ještě před volbami! Zásadní politologická chyba, která způsobila patovou situaci v naší politice!

Na stejné vlně populismu jel i Miroslav Kalousek. Proč nezvítězil? Protože jej kmotři zlikvidovali zveřejňováním jeho neprokázaných hříchů těsně před volbami především v záplavě mailů, které se u voličů křižovaly ze všech stran!

Sociální demokraté dojeli na to, že vyhodili Babiše z vlády a že trvali na tom, že jsou stranou pro chudé. Jenže převážná většina voličů již chudí nejsou!

V současnosti jede Babišův populismus na plné kule. Voliči pod jeho tlakem nadále ztrácejí smysl pro realitu politických slibů a čím dál tím víc volí jen populismus.

Ale populismus v každé podobě je rizikem pro naši svobodu a demokracii!!!! Chybí nám občanská a internetová vzdělanost! A navíc desítky proruských serverů zde vedou úspěšnou hybridní válku. Jen nerozumím, proč naši komunisti podporují ruský imperialismus. A navíc je tu silná snaha o přímou demokracii se sebevražedným vystoupením z Evropské unie a z NATO.

Současná politická krize, politikaření místo politiky, jsou vážným rizikem pro naši svobodu a demokracii vůbec!

:-)

2 1
možnosti
AR

Z jednoho či dvou výsledků průzkumu přízně občanů stranám či hnutím nelze dělat závěry. Důležitý je výsledek za delší, aspoň půlroční každoměsiční průzkum. A to i jiných průzkumných agentur, jichž máme tuším 5 až 6. Jedna uvede výsledek tak a druhá zase jinak. Letos pravdu nám o přízni občanů řeknou podzimní komunální volby a volby do části senátu. Chce to klídek:-):-)

0 1
možnosti
JF

J97i77ř59í 12F15o70g44e23l

31. 3. 2018 8:55

Komunální a parlamentní volby nelze porovnávat. Každé jsou o něčem jiném.

1 0
možnosti
PK

Je to pravda, tato strategie selhává....demoblok by měl vymyslet něco účinnějšího.

1 1
možnosti

Bez výchovy obyvatel nevymyslí nic! :-)

1 1
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 899x
Mladý kluk co chce sdílet své názory a postoje. 

Pouze společně dokážeme změnit svět 

 

Seznam rubrik